Over ons

Rond de eeuwwisseling overgestapt naar professioneel gebruik van destijds HP Unix en Solaris. In de loop van de tijd kwam Linux steeds meer en meer naar boven als stabiel, veilig en snel alternatief voor de commerciëele Unix varianten. Middels RedHat 5 doorontwikkeld tot de huidige meest recente versie’s van RedHat, AlmaLinux enz.

Veiligheid stond en staat hoog in het vaandel, beschikbaarheid van de diensten en een snelle toegang zijn de drie pijlers waarop LinuxPro bouwt. Dat heeft inmiddels al meer dan 10 jaar een bewezen concept te zijn. Van WordPress hosting tot aan moderne en veilige VPN oplossingen waardoor internet weer een beetje veiliger wordt.

Hadden we in eerste instantie eigen servers in één van de AMS-IX datacenters zijn we sinds een aantal jaren overgestapt op zgn. VPS servers. Dit zorgt er voor dat we nog altijd volledige controle en beheer hebben de servers maar tegelijkertijd een hogere mate van betrouwbaar en beschikbaarheid hebben opgezet.

Tot op de dag van vandaag blijven we de ontwikkelingen volgen, ontwikkelingen als virtualisatie, containerisatie en automation.