Twee staps autenticatie

Twee staps autenticatie

google authenicator

Waarom

Het inloggen op websites met alleen een gebruikersnaam en wachtwoord heeft zijn langste tijd gehad. Het is voor kwaadwillenden te makkelijk geworden om wachtwoorden te raden (brute force attack) of te kraken door de komst van (super)snelle pc's. Er moet dus iets veranderen om veilig te kunnen blijven inloggen op bijvoorbeeld webmail of website. Dat kan door aan de gebruikersnaam en wachtwoord iets toe te voegen: een eenmalig code. Deze code wordt gemaakt door de Google Authenticator app (gratis voor Android en Apple iOS). Deze manier wordt twee staps authenticatie of two way authentication genoemd. 

Hoe

We hebben al beschreven hoe je dit in kan stellen voor Facebook. Maar ook diensten als Twitter, Instagram en andere populaire sites bieden deze extra veiligheid. Ons advies: Maak er gebruik van en wacht er niet mee tot het te laat is. 

Om je LinuxPro webmail te beveiligen met deze manier volg je deze stappen:

  • Installeer de gratis Google Authenticator app op je Android of Apple iOS smartphone.
  • Log in op https://webmail.linuxpro.nl  en ga Instellingen
  • Kies voor  2steps Google verification
  • Selecteer Activate en klik op Show QR code 
  • Scan de QR code met de Google Authenticator app en je bent klaar. 

De volgende keer dat je inlogt wordt er naast je gebruikersnaam en wachtwoord ook om de Google Authenticator code gevraagd. Zet het vinkje aan dat er slechts 1x in de 30 dagen om deze extra code gevraagd wordt. Doe dat alleen als je vanaf je eigen pc inlogt. Log je de dag erna in op een andere pc zal, uiteraard, weer om de extra code gevraagd worden. 

Happy safe browsing. 

Reacties zijn gesloten.
Proudly powered by WordPress, hosted by LinuxPro Nederand