Webmail

RoundCubeWebmail

Voor klanten en gebruikers van LinuxPro is er gratis webmail beschikbaar via

https://webmail.linuxpro.nl

Gebruikers van de nieuwe email is de webmail te vinden op:

https://mail.linuxpro.nl

Beide webmail servers bieden een beveiligde verbinding.

Uiterlijk wijzigen

Er zijn twee stijlen beschikbaar waardoor het uiterlijk van webmail een ander aanzicht krijgt. De stijl is in te stellen door:

Instellingen -> Gebruikersinterface -> Interfacestijl

Kies voor larry, de moderne stijl of classic voor de klassieke (oude) stijl.

Indentiteiten instellen

Soms is het praktisch om meerdere identiteiten te kunnen gebruiken. Ga hiervoor naar:

Instellingen -> Identiteiten

Klik onder in het scherm op het + teken om een identiteit toe te voegen.

Wijzigen wachtwoord

Na het inloggen kan via Instellingen -> Wachtwoord het wachtwoord gewijzigd worden. Let wel op dat het wachtwoord minimaal 6 tekens bevat. Het wachtwoord kan bestaan uit hoofd- of kleine letters, cijfers en speciale tekens als *, ! en #

Instellen 2 staps verificatie

Om je email beter te beschermen kan je er voor kiezen om naast je gebruikersnaam en wachtwoord een tweede verificatiestap toe te voegen. Hiervoor heb je de gratis app Google-Authenticator nodig. Deze app maakt eenmalige codes aan. Het kinkt misschien ingewikkeld maar het zorgt ervoor dat iemand die je gebruikersnaam en wachtwoord weet te achterhalen (hack, voor hand liggend wachtwoord enz)  toch niet kan inloggen omdat de tweede stap dus een tijdelijke code is.

• Ga naar Instellingen -> 2 staps Google verificatie
  • Kies  Genereer secret en klik op Opslaan.
  • Nu krijg je een knop erbij :Toon QR code. Scan deze code met je Google-Authenticator app in.
  • Als dat gelukt is klik je Activeer aan en kies je voor Opslaan.
  • Als je nu uitlogt en weer inlogt wordt na het eerste normale inlogscherm, het tweede scherm getoond waarin om je tijdelijke Google Authenticator code gevraagd wordt.

De Google-Authenticator app vind je Google Play of in Apple's iTunes