Instellingen voor email

Email wordt door LinuxPro gecontroleerd op virussen en kwaadaardige bijlages. Ook wordt aan de hand van internationale zwarte lijsten zo veel mogelijk spam gefilterd. Email welke als spam wordt gezien wordt voorzien van een aanpassing in de onderwerpregel waarmee email gefilterd kan worden maar er geen email verloren gaat. De email wordt beveiligd met encryptie opgeslagen.

In verband de veiligheid van email is het noodzakelijk om email op te halen en te verzenden via een beveiligde verbinding.

De meeste emailprogramma’s zoals Thunderbird en Outlook vinden normaliter automatisch de juiste instellingen. Mocht dit niet werken dan vind je hier de instellingen om email handmatig in te stellen:

Email ontvangen (IMAP)
Email verzenden (SMTP)
Waarom beveiliging
Zelf email beheren inclusief aliassen

email ontvangen

Gebuikersnaam  : opgegeven naam inclusief @uwdomeinnaam (bijv. piet@uwdomein.nl)
  Servernaam     : imap.linuxpro.nl
  Poort          : 993
  Servertype     : IMAP
  Connectie type : SSL/TLS
  Authenticatie methode: Normal password

Gebruikers van IPV6 maken gebruik van de server: imap6.linuxpro.nl met verder dezelfde instellingen

email verzenden

Als u email wilt versturen gebruikt u de SMTP of uitgaande emailserver instellingen van uw ISP (Internet Service Provider). Veel ISP’s laten het gebruik van een andere uitgaande mailserver dan hun eigen server niet toe.

Om email te verzenden via de LinuxPro SMTP server gebruikt u de volgende instellingen:

Gebuikersnaam  : opgegeven naam inclusief @uwdomeinnaam (bijv. piet@uwdomein.nl)
   Servernaam     : mx11.linuxpro.nl
   Poort          : 587
   Connectie type : StartTLS (indien mogelijk vink SSL aan)
   Gebruik authenticatie    : Ja (PLAIN)
   Use secure authentication: Nee, uitgevinkt laten

Gebruikers van IPV6 maken gebruik van de server: imap6.linuxpro.nl met verder dezelfde instellingen

Waarom beveiliging?

Email wordt vaak op smartphones en tablets gebruikt en die controleren om de paar minuten of er nieuwe email is. Elke keer als dat gebeurd worden uw inloggegevens naar de server gestuurd. Als deze informatie niet ge-encrypt is kan uw gebruikersnaam en password worden meegelezen door kwaadwillenden. Denk aan vaak onbeveiligde (gratis) Wifi accesspoints in openbare gelegenheden. Door encryptie te gebruiken kan uw data niet meer eenvoudig worden meegekeken. Voor extra beveiliging kunt u uw internetverbinding via een VPN laten lopen. Ook deze dienst bieden wij aan.

Voor het tegengaan van misbruik door derden van uw emailaccount en onze mailservers is het gebruik van encryptie verplicht.

Zelf email beheren inclusief aliassen

Gebruikers kunnen zelf email voor hun domein beheren. Zo kan zelf het wachtwoord worden veranderd, email aliassen worden aangemaakt en een afwezigheidsmelding worden ingesteld. Ga hiervoor naar https://postfixadmin.linuxpro.nl/user