Parrot AR Drone 2 quadrocopter

Parrot AR Drone 2 quadrocopter

De firma Parrot was al bekend vanwege de veel gebruikte handsfree sets voor mobiele telefoons maar maakt meer. Zo maken ze de AR Drone, een quadrocopter met bijzondere eigenschappen.

Besturing

Parrot AR Drone 2

Parrot AR Drone 2

De AR Drone is te besturen via WiFi met een Android smartphone, iPhone of iPad en terwijl je vliegt zie je realtime video vanaf de AR Drone. Naast de streaming video, die kan worden opgenomen op de smartphone of USB stick in de AR Drone, kunnen tijdens de vlucht ook foto’s worden genomen. Die worden direct op de smartphone of iPad opgeslagen.

Vliegen met de AR Drone is makkelijk, de AR Drone heeft oa. een ingebouwd kompas, gyroscoop en druksensor en kan zichzelf op 1 positie houden. De AR Drone stabiliseert dus zelf hoogte en positie.

Parrot AR Drone outside hull

Parrot AR Drone outside hull

De AR Drone kan zowel binnen als buiten worden gevlogen. Doordat binnen vliegen toch andere vliegeig
enschappen vereist dan buiten kent de besturingsapp ook instellingen om aan te geven of binnen of buiten gevlogen wordt. De AR Drone wordt met twee kappen geleverd: een binnenkap en een kap voor buiten. De binnenkap biedt meer bescherming tegen stukken tijdens het binnenvliegen. Deze kap wordt vervangen voor de buitenkap die alleen het middelste gedeelte beschermd en vangt daardoor veel minder wind maar maakt de AR Drone wel kwetsbaarder.

Technische specificaties

De AR Drone werkt met Linux, heeft 128MB RAM en een 32 ARM processor. Er is voor software ontwikkelaars een vrij te gebruiken SDK beschikbaar. De AR Drone heeft 2 camera’s , een naar voren gericht in HD kwaliteit en een QVGA camera die naar de grond gericht is.

 

Reacties zijn gesloten.
Proudly powered by WordPress, hosted by LinuxPro Nederand