LinuxPro biedt PGP keyserver

LinuxPro biedt PGP keyserver

PGP logo

PGP logo

PGP biedt een mogelijkhied om bestanden maar ook email e.d. te encrypten. Het werkt met een sleutelpaar wat bestaat uit een geheime prive sleutel en een publieke sleutel. Die publieke sleutel kan je uiteraard verspreiden door bijv. via email te versturen maar er is ook een handidgere manier: een keyserver.

Door je publieke PGP sleutel naar een keyserver te uploaden kan iedereen je publieke sleutel opvragen en zo bijv. de authentiteit van je email controleren maar ook kan op deze manier ge-encrypte bestanden worden uitgewisseld. Om een bestand voor iemand veilig en ge-encrypt te versturen heb je tenslotte zijn of haar publieke sleutel nodig.

LinuxPro biedt nu via http://keyserver.linuxpro.nl de mogelijkheid om publieke sleutels te delen dan wel op te zoeken. De keyserver synchroniseerd met andere servers in de wereld en via de statistiek pagina kan je zien hoeveel sleutels er aanwezig zijn.

Ook deze dienst is gratis en voor iedereen te gebruiken.

Op deze pagina staat overigens meer uitleg over hoe jet met PGP email kan beveiligen: https://www.linuxpro.nl//index.php/email-beveiligen/

Reacties zijn gesloten.
Proudly powered by WordPress, hosted by LinuxPro Nederand