LinuxPro 10 jaar veilig en betrouwbaar

LinuxPro 10 jaar veilig en betrouwbaar

LinuxPro is inmiddels meer dan 10 jaar in de lucht. Een van de redenen hiervoor is uiteraard de behoefte om onze ervaringen met Linux te delen en samen oplossingen te bedenken die in behoefte voorzien. Dat gebeurd uiteraard op het veilige en betrouwbare Linux platform.

Tijdens het bestaan van LinuxPro zijn we niet zelden door kwaadwillenden aangevallen. De email- en webservers hebben soms wat performance problemen ondervonden hierdoor maar tot op heden is er niemand geweest die zich ongeauthoriseerd toegang heeft weten te verschaffen of in hippe woorden gezegd, er is nog nooit iemand geweest die ons heeft weten te hacken. Dat is een gevaarlijke uitspraak wellicht maar de feiten zijn niet anders en enige trots is dan ook, weliswaar gepast, op zijn plaats.

Inmiddels draaien meerdere websites voor LinuxPro maar ook voor derden op onze servers en zijn we ongveer 3 jaar geleden afgestapt van het door veiligheidhsproblemen en het minder goed presterende Apache naar NGINX als webserversoftware. Deze overstap maakt ons flexibeler, biedt meer snelheid, presteert beter en is makkelijker te configureren. Kortom, die overstap was een goede zet blijkt nu.

Ook voor email zijn bewuste keuzes gemaakt om aan de ene kant spam te bestrijden maar tegelijk te voorkomen dat er email ongewenst wordt gefiltert.

Samengevast, al meer dan 10 jaar biedt LinuxPro een platform waarop u kunt vertouwen.

Reacties zijn gesloten.
Proudly powered by WordPress, hosted by LinuxPro Nederand